Meksikansk ris m/ Kjøttdeig

Meksikansk ris m/ Kjøttdeig

Ingredienser

  • 6 dl Blomkål ris (stekt/ristet)
  • 4 dl Kyllingkraft
  • 0.5 stk Boks hakket tomat
  • 1 dl Hakket løk
  • 1 stk Hvitløksfedd
  • 1 ts Paprika krydder
  • 1 ts Chili pulver
  • 0.5 ts Oregano
  • 400 g Kjøttdeig
  • 120 g Smør/Ghee
  • Olivenolje til steking

Tid

60 min


Antall porsjoner

4


annonse

vitamhelse.no

Sjekk nettsiden vår vitamhelse.no for nyttige bloggartikler og informasjon Avocado on WhatsApp 2.19.352

Slik gjør du

Lag blomkålris av ett blomkålhode:Del blomkål i biter, kjør de så i food Processor på "pulse" funksjonen, til bitene er finrevet. Hvis du ikke har food processor kan du rive risen på råkostjern, den grove delen.

Sett en stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og løk, og stek det i 5 minutter. Ha i blomkål og krydder og stek dette i 5-8 minutter

 

Ha i tomater, smør og kyllingkraft til slutt, skru ned temperaturen på stekeplata, dekk til stekepanna og la det putre i 30 -40 minutter, eller til all væsken har kokt inn.

 

Stek kjøttdeigen og server ved siden av, eller bland den inn i risen. 

 

Tips! Bruk gjerne tomater som er tilsatt krydder.

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1965,7 kcal
Proteiner 115,9 proteiner
Fett 151,55 gram
Karbohydrater 28,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 491,42 kcal
Proteiner 28,98 proteiner
Fett 37,89 gram
Karbohydrater 7,05 gram