Lammefilet m/rødvinssaus

Lammefilet m/rødvinssaus

Ingredienser

  • 2 stk lammefileter ca 150 g
  • 1 stk potet
  • 1 stk stor eller mange små gulrøtter
  • 3 stk hvitløksbåter
  • 1 stk plomme
  • 3 stk små rødløk
  • rosmarinkrydder
  • litt rødvin
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Tid

45 min


Antall porsjoner

2


annonse

vitamhelse.no

Sjekk nettsiden vår vitamhelse.no for nyttige bloggartikler og informasjon Avocado on WhatsApp 2.19.352


Oppskriften kommer fra http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2014/10/lammefilet-med-tilbehr-og-litt-sausf.html


Slik gjør du

Først skreller du og koker gulrøttene i ca 10 minutter. Så skreller og deler du rødløken i båter. Kok løken sammen med gulrøttene i ca 5 minutter. Hell av vannet og ha i litt smør og salt. 

Skrell og rasp poteten. Hakk litt hvitløk og litt rosmarin, bland det og litt salt og pepper med poteten. Smelt smør i ei stekepanne.
Spre poteten i panna og stek så poteten er sprø og gylden, snu og stek den på andre siden. Legg den så på ei fjøl.
Del plommen i båter og stek den i smøret. Legg løken i .
Krydre lammefileten med hvitløk og rosmarin. Stek den i 3 minutter på hver side. Ta den så ut og la den hvile i 6 minutter.
Hvis du vil ha den mindre rød, steker du den bare noen minutter til.

 

Lag sausen:

Kok ut stekepanna med litt rødvin, rør inn 1 ss smør.
Smak til med salt og pepper.






Visste du at?

 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1311,2 kcal
Proteiner 64,5 proteiner
Fett 85,3 gram
Karbohydrater 62,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 655,6 kcal
Proteiner 32,25 proteiner
Fett 42,65 gram
Karbohydrater 31,2 gram