Aubergine crush

Aubergine crush

Ingredienser

  • 1 stk aubergine
  • 100 g ost (helst cheddar)
  • 0.5 stk hakkede tomater på boks
  • 1 ts HP saus
  • 1 ts chili olje
  • 450 g kjøttdeig
  • 2 ss Ghee/ smeltet smør til pensling
  • ferske urter
  • havsalt
  • fersk grovkvernet pepper

Tid

40 min


Antall porsjoner

4


annonse

vitamhelse.no

Sjekk nettsiden vår vitamhelse.no for nyttige bloggartikler og informasjon Avocado on WhatsApp 2.19.352

Slik gjør du

Denne retten heter Aubergine krøsj, fordi det er lett å bli litt forelsket i den.

 

Kutt auberginen i  passe tynne skiver på ca 0,5 cm.  (Ringer eller på langs. Hvis du kutter på langs bør du få ca 6 skiver. Prøv å få tykkelsen på skivene jevne, hvis ikke vil noen brenne seg)

 

Lag Kjøttsaus:

Stek kjøttdeig til den er gjennombrunet. Tilsett tomater på boks, HP saus og chiliolje. Gi et lite oppkok. Rør inn olivenoljen til slutt.  Smak til med salt og pepper. (Husk at det er salt i osten også)

 

Sett på stekovnen på 180 grader.Skivene drysser du med salt og lar ligge i 10 minutt. Dett er for å trekke ut vann. Skyll så av saltet og legg skivene ut på en bakepapirkledd rist eller stekeplate. Smelt 2 ss smør, som du pensler skivene med på den ene siden. Stek dem til du ser at de begynner å bli møre, ca 15-20 minutt. Snu så skivene og pensle med smør. Stekes ca 7 minutt. Følg med.

 

Legg kjøttfyllet på de nygrillede aubergineskivene, til slutt legger du på ost.

 

Gratineres til fyllet er varmt/ osten er passelig gratinert, ca 20 min.

 

Visste du at?

.... Du kan lage denne retten paleo (Steinalder diett) ved å droppe osten og heller ta på ristede kokosnøttflak eller hakkede nøtter.  Bruk Ghee i stedet for smør. 

 

Det er enkelt å lage god lavkarbo middag, paleo middag og ketose middag med aubergine. Når du har grillet dem, kan de oppbevares i flere dager i kjøleskapet i en tett boks. Aubergine skivene smaker godt hvis du ettersteker dem i smør og tar på salt. Hvis skivene er tynne, så blir de sprø. - Men pass på så ikke de blir sorte. Det er derfor viktig at de er jevnt tykke, hvis ikke blir de også ujevnt stekt. Aubergine er også supert å grille. 

Aubergine er en grønnsak som er anvendelig til mye, og den passer perfekt til lavkarbo mat. Det er for eksempel enkelt å tilpasse Gresk moussaka til en lekker og sunn lavkarbo middag. Den er super i gryteretter og supper, med sin milde smak.

 

Fersk aubergine skal være fast og blank og med en mørk fiolett farge.

Tips! Du kan spise så mye aubergine du bare vil, den inneholder kun 2,2 gram karbohydrater pr 100 gram. Visste du forresten at aubergine er en frukt? 

 

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1864,5 kcal
Proteiner 109,7 proteiner
Fett 150,2 gram
Karbohydrater 16,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 466,12 kcal
Proteiner 27,42 proteiner
Fett 37,55 gram
Karbohydrater 4,03 gram