Eggfaste

Eggfaste er en effektiv og sunn slankekur. Det er ikke et opplegg du skal følge i ukesvis, men en diett du kan bruke for å booste resultatene dine eller komme raskt i gang. Eggfaste er gøy!


 

En eggfaste består av egg, ost og fett i et bestemt forhold:

Årsaken til at eggfaste er så effektivt er fordi du kommer i en knallgod ketose med et høyt fettinntak samtidig som at egg i seg selv metter godt. (Ketose betyr at du setter kroppen på maks fettforbrenning. Kroppen bruker fett og ketoner som energi i stedet for karbohydrater)

 

Med eggfasteheftet vårt vil du få prinsippene for eggfaste, samtidig som du vil lære kreative måter å blande egg og fett på, slik at du kan nyte en god (egge) kaffe latte, hjemmelagd pasta med en lekker saus, deilige eggesalater og pannekaker som du kommer til å elske.

 

Ostesuffle Vita Univers, str.jpg

Oste suffle kan nytes på eggfaste- Etter vår oppskrift

 

Visste du at egg er nesten et komplett næringsmiddel kun i seg selv? Det eneste egg mangler for å være et fullverdig næringsmiddel er c- Vitamin. Det er kjempesunt!

 egg faste kanel pannekake.jpg

 

Heldigvis har forskningen også avkreftet at du ikke får forhøyet kolesterol av egg. Ja, det er kolesterol i egg, men kroppen er et vidunderlig instrument. Kroppen kan nemlig lage kolesterol selv. Så hvis du spiser for lite av dette livsnødvendige stoffet, så vil kroppen din lage rikelig av dette selv. Hvis du spiser mye kolesterol gjennom mat, så vil kroppen redusere produksjonen sin. Så hvis du har et for høyt kolesterol, så er det ikke på grunn av egget. Det er på grunn av at du generelt sett spiser på en måte som kroppen din ikke tåler. 

 

coleslaw med egg, Vita Univers.jpg

Deilig eggesalat på ostechips- Kan fint nytes på eggfaste. Få hele 19 oppskrifter i vårt hefte "Eggfaste- Kom i gang!" 

 

Med våre oppskrifter vil du ikke oppleve fasten som kjedelig i det hele tatt. Egg er utrolig anvendelig, og du kan i tillegg spise ost og fett. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige.

fettkaffe oppskrift magic bullet coffee, mbc oppskrift, sunn kaffe verdens beste kaffe, fettforbrenningskaffe.jpg

Eggelatte, eller fettkaffe om du vil.. nasty navn på en deilig drikk som gir deg kanonbra energi!

 

Vårt hefte med Eggfaste inneholder 19 lekre oppskrifter slik at du kan variere fasten din uten å gå lei. Det kan lastes ned gratis i Vita Univers for våre medlemmer. Du kan også kjøpe det i bunnen av siden

 

Reglene for eggfaste er ganske enkle:

 

Spis egg:

Helst økologiske, men det er ikke et krav, men det er sunnere. Spis fett: Smør, majones, kokosolje og olivenolje. Velg kaldpressede typer eller sorter som er forsiktig raffinert. Delfiafett er ikke et godt produkt.

 

Spis ost:

Norvegia, Brie, Emmethaler, castello, parmesan osv. Men: Osten skal ha maks 1 gram karbo pr 100 gram vare. (Dvs: Ikke Tine Kremost (3 gram pr 100 gram vare) , Philadelphia ost (3,2 gram karbo og oppover) eller First Price smøreoster (2 gram pr 100 gramm)  Snøfrisk har 2 gram pr 100 gram)

 

 

I tillegg kan du spise:

  • Krydder og urter, kaffe og te
  • Du kan bruke litt stevia og Sukrin/ Tagatesse/ Sukrin Gold (Kan trigge søtsug/ appetitt)

 

Du kan ikke spise:

  • Du skal ikke spise «Fiber Husk» eller bakepulver, kakao
  • Ingen kunstige søtstoffer (Kan trigge søtsug/Appetitt)

 

For nyttige detaljer, gode tips og lekre oppskrifter, kan du kjøpe vårt rimelige EGGFASTE hefte: